Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres betydelige bidrag til naturvidenskaben. På dette spændende foredrag vil du få indblik i, hvordan laboratoriets forskning har revolutioneret ølproduktionen og bidraget til videnskabelige gennembrud som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen.
Opdag hemmelighederne bag øllets ingredienserForedraget byder på en rejse gennem øllets verden, hvor lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, vil dele deres viden om forædling af byg og humle. Du vil lære om bæredygtig dyrkning og hvordan forskellige malttyper skabes gennem maltning af byg.
Alkoholfrit øl og klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil foredraget give indsigt i ny teknologi, der forbedrer planter til at klare sig under skiftende klimaforhold. Få et glimt af fortiden med fundet af DNA fra 2 mio. år gamle planter i Nordgrønland.
Smag på videnskabenUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som hver især vil blive gennemgået. Dette giver en unik mulighed for at opleve, hvordan videnskaben kan smages.
Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. Det streames live fra Aarhus Universitet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Brückerstuen, Kirkebakken 6, Ågård, 6040 Egtved
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her